Isnin, 8 Disember 2008

Hari Raya Korban Di Telok Bakong






alhamdulilah...pada 6 Disember teman dapat juga pulang ke kampung utk menyambut hari Raya Koban tahun ni, maklumla dah 4 tahun tak balik kampung bila time hari raya Korban, selalunya time raya korban di kampung teman idak le meriah sgt berbanding di negeri2 pantai timur sana tu,
Pada 8 Disember, Pada hari Raya korban ni teman berkempatan le pergi ke Pdang koba nak nengok upacara korban haiwan ternakan di situ, Boleh dikatakan Ramai juga yang hadir pada majlis tu menyaksikan nya,

Di kesempatan itu teman jumpe juga member2 lama yg udah lame tak jumpe, ate ape lagi berlabun le yang bertanye kabo, ade juge member sebaye aye yg baru semalam kawin pun datang juge ke padang koba menyaksikan ibadah korban di situ..

Teman tengok golongan tua dan muda saling bantu membantu dlm menjayakan ibadah korban semalam, paling teman kagum golongan muda2 banyak yang membantu dan kerjasama antara penduduk memang baik sekali , bisala hidup bermasyarakat di kampung yg tercinta ini,

selamat hari Raya Aidilahdha utk semua

8 ulasan:

Najib berkata...

ate gmbo kengkawan x ade k.pakai lattop abg ipo aku ni.maklm le x ada lg sndri pnye

Najib berkata...

ijam kawi bkan najib

catz_mafia berkata...

Assalamualaikum,
Saya pernah bersekolah di SK Telok Bakong (1986 - 1987). Jika tidak keberatan - saya ingin mencari seorang guru yang bernama Cikgu Kartini. Dia guru baru pada tahun itu.

Xstudent SKTB,
Rozana Radzuan
(Cucu Tok Harun)
Harap pihak tuan dapat membalas isu saya ini.
catzana.blogspot.com

nagabersembor berkata...

salam..kalau x silap saya ni ana kan? murid tahun 1-2 tahun 1986-1987,

kalau betul la, awak ni satu kelas ngn saya le ni, kat sktb

kebnal tak cikgu tini, kalau marah matanya bulat dan garang2 hehehehhe

catz_mafia berkata...

Nagabersembor,
Saya dapat mesej awak di blog saya. Teruja betul rasanya..

catz_mafia berkata...

Nagabersembor,
Saya menulis kisah Cikgu Kartini di blog saya tu sejak tahun lepas. Harap sangat saya dapat jumpa dia.. Baca ye..

catz_mafia berkata...

Nagabersembor,
Oh ya.. izinkan saya save beberapa gambar dari blog ni ye.

nagabersembor berkata...

ambik le catz x kisah hehehhe....